item1a1
HOME2
EXPOSITIES2
PUBLICATIES2
MEDEDELINGEN2
CONTACT2
bervoetszaal
 EXPOSITIE

BartVanDijck4

Samenwerkingsproject tussen (W)onderweg en Galerie De Zwarte Panter. (W)onderweg. (W)onderweg is een vzw met onder meer een beeldend atelier voor normaal begaafde personen met een ASS (autismespectrumstoornis) te Wilrijk (Antwerpen). In 2008 exposeerden de kunstenaars van (W)onderweg samen met Fred Bervoets, Nick Andrews, Jan Decleir, Sara Pessoa, Frieda Van Dun, Roger Van Akelijen en Ysbrant in de Galerie De Zwarte Panter, onder de sprekende titel: Zwervers in de geest. Als curator fungeerde Joannes Késenne, docent PHL. Dit evenement stond deels in het teken van het 10-jarig bestaan van (W)onderweg en het 40-jarig bestaan van De Zwarte Panter. De samenwerking met De Zwarte Panter en hun kunstenaars is de voorbije jaren een grote inspiratiebron geweest voor (W)onderweggers. Het hartverwarmende enthousiasme van Adriaan Raemdonck en Frieda Van Dun heeft (W)onderweg blijven motiveren om het kunstatelier steeds verder naar een hoger niveau te brengen. Nu, 10 jaar later, in het jaar dat de Galerie De Zwarte Panter 50 jaar bestaat, is (W)onderweg zeer verheugd om in de galerie opnieuw werken te tonen die tot stand zijn gekomen tijdens het samenwerkingsproject Inside Aut. Meer info: www.wonderweg.be

 

Aut: Met dit project is (W)onderweg uit de vertrouwde omgeving van het eigen atelier te Wilrijk gestapt, en meteen de comfortzone verlaten. Een hele stap voor personen met een ASS. In kleine groepjes verkenden zij het werken in een externe atelierruimte. “Aut” verwijst uiteraard ook naar hun autismespectrum, waarmee maximaal rekening werd gehouden gedurende het project. Het naar buiten treden was een rode draad gedurende het projecttraject, en wordt via de expositie in Galerie De Zwarte Panter bekroond.

Inside: In kleine groepjes werd samen met de artistieke begeleider van (W)onderweg, in de wereld van de kunstenaars gestapt. De kunstenaars hebben de deelnemers in hun atelier en in hun leefwereld toegelaten, en met hen samen gewerkt gedurende twee maanden, één dag per week.

 

Volgende kunstenaars namen hieraan deel:

 

Nel Aerts – collage; Frieda Van Dun – druk en gemengde technieken; Floris Vanhoof – film-installatie; Nick Andrews – schilderen; Nadia Naveau – beeldhouwen – keramiek; Bart Van Dijck – installatie-performance; Ida Wollens – schilderen; Fred Bervoets en Roger Van Akelyen – etsen (vernis mou techniek).

 

Alle (W)onderweggers Anne Verhelst, Tim Verelst, Tom Eggermont, Tony, Tom Reniers, Anita, Anke Boulanger, Stijn Moons, Linéa De Roo, Kathleen Bosman, Sophie Van Hove, Cynthia, Philippe Steyaert, Erik Talboom, Jonas Smets, Matthias Peersman, Erwin Van Looveren, Michaël Michiels, Stinne Schaerlaecken, Suey Aarts, Steven Van Tilborg en Christel houden schitterende herinneringen over aan deze projectsamenwerking.

 

Een boeiende en aangename ervaring ook voor de curatoren van het project: Katrien Monballiu, Katrien De Meurechy en Adriaan Raemdonck.

VAN 14 JANUARI TOT EN
BartVanDijck3

(W)onderweg “Inside Aut”

Vernissage op zaterdag 13 januari 2018 tussen 16u00 en 22u00. Inleiding en openings-

woord om 18u00 door: Bies Henderickx, afgevaardigd bestuurder van Pegode en Ernest Van Buynder, erevoorzitter van het M HKA. De tentoonstelling loopt van zondag 14 januari tot en met
zondag 4 maart 2018. Donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag 13u30 tot 18u00

FredBervoets6
FredBervoets2
NickAndrews5
(W)onderweg “Inside Aut”
BERVOETSZAAL bervoetszaal