item1a1
HOME2
EXPOSITIES2
PUBLICATIES2
MEDEDELINGEN2
CONTACT2
bervoetszaal
 EXPOSITIE

Herr Seele & Kamagurka Au
VAN 30 JUNI TOT EN

De tentoonstelling Au rendez-vous des amis van Herr Seele & Kamagurka loopt van zondag 30 juni t.e.m. zondag 8 september 2019. De vernissage vindt plaats op zaterdag 29 juni 2019 tussen 16u00 en 21u00. Inleiding om 19u30 door Dr. MBA Joost Vander Auwera, Vice-President van het Comité International d’Histoire de l’Art.

 

Kamagurka en Herr Seele zijn deze zomer voor de 3 de keer te gast bij galerie De Zwarte Panter met nieuwe schilderijen, objecten en tekeningen. In deze belangrijke tentoonstelling brengt het kunstenaarsduo een hommage aan de grote sinjoor en onovertroffen barokmeester Peter-Paul Rubens. In een ander salon siert Cowboy Henk, de gekuifde stripheld, een serie houten bahut koffers, fraai beschilderd, elektrische gitaren en voorwaar een handgemaakte koffietafel.

 

Samen met de wereldbefaamde kunstenaars Joan Cornellà (°Barcelona 1981) en Brecht Vandenbroucke (°Veurne 1986) maakte Herr Seele in Aix-en-Provence het gigantische doek ‘L’Histoire de la peinture’ (12 meter lang), naar een idee van Kama en Seele, een meesterwerk dat nu voor het eerst in zijn definitieve staat in galerie De Zwarte Panter aan het publiek wordt voorgesteld.

 

Kamagurka en Herr Seele zijn zowat de peetvaders van de underground. De Zwarte Panter biedt een schitterende kans om de striporiginelen van Cowboy Henk op ware grootte te bewonderen, allemaal unieke exemplaren, handgemaakt in inkt op zwaar papier en ondertekend door de kunstenaars. Iedere pagina van Cowboy Henk is een wereld op zich, een universum dat nooit aan actualiteit inboet en altijd fris blijft. De strip heeft na twee generaties (sinds 1981) niets van zijn veerkracht en intensiviteit verloren. Grafisch hoogstaand, Cowboy Henk is meer dan louter een strip, hij is een icoon van de actuele Kunst, een erfgenaam van het surrealisme.

 

In de wekelijkse schilderijen over actuele themata bewijzen beide heren de vinger aan de pols van de tijd te hebben en een grote voorliefde voor de Kunst van het Ancien Régime. Herr Seele was een gans jaar actief als plein-airist, openluchtschilder. We tonen een reeks landschappen, olie op doek, allemaal gemaakt in de prehistorische duinen van Noord-Frankrijk. En daarnaast ziet U hier ook voor het eerst de portretschilderkunst van de moderne meester Herr Seele.

 

© Foto: Carmen De Vos

HerrSeele19062010127
instaCDV19DMMKamaHerrSeele9536

Kamagurka en Herr Seele Au rendez-vous des amis

Opening op 29 juni 2019 tussen 16u00 en 21u00

De tentoonstelling loopt van zondag 30 juni tot en met zondag 8 september 2019

Galerie De Zwarte Panter | Hoogstraat 70-72-74 | Antwerpen | België

Open van donderdag t/m zondag, 13u30 tot 18u00

Kamabannerrechtsflip
lievenDC9van14banner
cowboyhenkblackwhitevenster
BERVOETSZAAL bervoetszaal