item1a1
Buylenboxleft
Buylenboxright
HOME1
EXPOSITIES1
PUBLICATIES1
MEDEDELINGEN1
CONTACT1
Michelboxcenter
MICHEL BUYLEN
bervoetszaal
Huidigeexpositie

Agnès Guillaume is een Belgische videomaakster. In de tentoonstelling Insight Out exposeert Agnès Guillaume drie recente video’s, die een intiemer aspect van haar kunst belichten.

 

In het ‘winkeltje’ van de galerie zien we een video voor drie schermen: ‘You said Love is Eternity’. Geïnspireerd door zowel de stillevens als door de lichtweergave in de zeventiende-eeuwse Hollandse portretkunst, toont Agnès Guillaume zonder omhaal of uitleg – en in stilte – een moment van liefde, leven en dood. In de bovenste verdiepingen van de galerie zien we ‘My Nights’ en ‘My Fears’, de twee eerste zelfportretten van een serie van vier. De videast legt zich hier een aantal vormelijke beperkingen op. Er is een enkelvoudig scherm. De kunstenares verschijnt zelf in interactie met witte dieren. Het beeld is tweekleurig: wit en nachtblauw, wit en rood. Het zijn verinnerlijkte zelfportretten, uiteraard in de eerste persoonsvorm, niet zozeer een exhibitie maar eerder een uitnodiging aan eenieder om zich te bevragen, zich te ‘her-voelen’. ‘My Fears’ en ‘My Nights’ worden vergezeld met werken in mixed media vanuit still frames uit de video’s. ‘Les Instants’ en ‘Les Moments’ zijn multipels, drukken op papier en rhodoïd opgehoogd met inkt. ‘Mouths’ bestaat uit twee series eenmalige werken op papier, polyptieken op zeer kleine oplage alsook grotere stukken met pastel bewerkt.

 

Agnès Guillaume heeft een lange weg afgelegd. Doorheen omzwervingen in muziek, theater en schrijven kwam ze in 2010 bij de videokunst terecht. Omringd door een team professionele technici, staat ze in voor zowel de regie van het beeldmateriaal, de opnames, de postproductie en de soundtrack van het tiental video’s die ze tot nu toe heeft gemaakt. Nieuw zijn de werken op papier afgeleid van de video’s. Een selectie van beelden ondergaat digitale bewerkingen en de prints worden stuk voor stuk achteraf met pastel of inkt herwerkt.

UTF8bMjM6IENhcHR1cmUgZOKAmcOpY3JhbiAyMAUTF8bMTUtMDMtMjIgw6AgMTguMTUuMDYucG5n
VAN 13 NOVEMBER 2016 TOT
Agnès Guillaume Insight out
UTF8bQ2FwdHVyZSBk4oCZw6ljcmFuIDIwMTYtMTEtMDYgw6AgMTguMjAuNTMucG5n

Agnès Guillaume Insight out

Vernissage op zaterdag 12 november 2016 tussen 16u00 en 22u00

De tentoonstelling loopt van 13 november 2016 t/m 8 januari 2017

Galerie De Zwarte Panter | Hoogstraat 70-72-74 | Antwerpen | België